X

Om båden

S/Y Christianshavn

Christianshavn er en "one off" sloop bygget i stål. Den er 16,5 m lang, stikker 2,4 m, vejer omkring 25 ton og dens mast er 24 meter høj. Det er et sundt og stærkt sejlskib bygget i Belgien i 1953 af en polarforsker fra Antwerpen. Skibet var oprindelig en kapsejler.

Bag båden står en bådgruppe på 8 andelshavere. Vi er lige så forskellige, som vores historie i skibet. Nogle har været med siden skibet blev købt i 1991, og andre købt deres andel for nyligt. Andelshaverne er både mænd og kvinder i alderen 30-50 år. Gruppen af andelshavere er skibets afgørende drivkraft, og derfor er sammenholdet af stor betydning. Vi mødes ca. én gang om måneden - for det meste i København, da det er her de fleste af os bor - og vi lægger vægt på at de store beslutninger omkring skibet tages i enighed.
Skibet sejlede ud på sin første jordomsejling i 1998 og nåede tilbage til Middelhavet i 2009.

Historie

Båden er bygget i 1953 på Merbosch værftet i Antwerpen. Bygherren var en bådbygger, der igennem mange år arbejdede på Antarktis til at tjene penge til skibet. Han valgte at navngive skibet “Breid Bay” efter det sted på Antarktis, hvor han tjente sine penge.

Skibet blev købt til Danmark i 1983 af en gruppe unge mennesker fra det ganske land. Deres plan var at sejle hende hjem, istandsætte hende, for derefter at sejle ud i verden igen. Det lykkedes dem dog ikke at gennemføre planerne. Starten på den nuværende bådgruppe blev grundlagt i 1991, hvor Troels vendte hjem fra langtur med drømme om at købe et skib. Drømmeskibet blev fundet i Christianshavns kanal, hvor dele af den daværende bådgruppe søgte nye interesserede.

Troels og Henrik besluttede at gå ind i ejergruppen i 1992, hvor den første sommertur gik rundt i Danmark. De investerede i et skib, der i sig selv var et meget sundt og smukt skib med fine linjer og gode sejlegenskaber. Ikke desto mindre var der tydelige mangler i forhold til aptering og vedligeholdelse. Dette er der i årene efter brugt meget tid på at udbedre.

De første medlemmer af bådgruppen havde alle et langsigtet perspektiv om at sejle ud i verden med folk, som vi godt kunne lide. Vi ville godt bruge tiden og pengene på at få et skib, der kunne leve op til vores krav om sikkerhed og sejlglæde, og som kunne skabe en ramme for et socialt liv på lange sejlture. Derudover har vi tilfælles haft en glæde og en drøm om at kunne gennemføre det sammen med andre mennesker.

I 1996 var de sidste fra den ”gamle” bådgruppe løbet sur i arbejdet, og derfor købte vi dem ud og ejede derefter skibet selv. I den forbindelse besluttede vi at give båden et nyt navn, og gøre som den oprindelige ejer og døbe skibet efter det sted, hvor vores drømme var blevet til. Det var gennem kolde vinteraftener i Christianshavns kanal at drømmene tog form. Drømmene er et resultat af vores arbejde og sene nattetimers fantasier om palmer og blåt vand, derfor var det naturligt at døbe skibet “Christianshavn” og fejre dåben og vores overtagelse med en fest sammen med alle vores venner og de der ellers har fulgt skibet gennem årene.

Gennem årene er vi blevet flere andelshavere i skibet. Det eneste krav til nye andelshavere har været, at de passede ind i de store planer og det sociale samvær. I dag er vi 7 mennesker der deler glæderne og arbejdet på skibet. Flere andelshavere har gennem årene valgt at træde ud af andelsgruppen igen, men de fleste sejler fortsat med båden og bidrager til arbejdet med at holde hende i god stand.

 

Kontakt

Brug formularen til at sende os en mail

Hold dig informeret

Kontaktdetaljer

Name: S/Y Christianshavn
Phone: +45 3026 6219